Спортно училище „Георги Стойков Раковски“ отбеляза своя патронен празник. Тържеството бе в чест на 197-ата годишнина от рождението на великия революционер, основоположник на организираната национална борба за освобождението на България.
Празничната програма започна с кратка презентация за живота и делото на Раковски, който по исторически данни е роден в края на април през 1821 година. Самото училище съществува от 34 години и предлага обучение основно в 8 вида спорт: футбол, хандбал, борба, бокс, вдигане на тежести, лека атлетика, художествена гимнастика и колоездене. Възпитаниците му се представят все по-добре в републикански, европейски и световни първенства.
Наградени бяха всички ученици, получили медали през първото тримесечие на годината. Спортистите бяха отличени в две категории – индивидуални и колективни спортове.
Николай Дяков изрази надежда, че специалностите в училището ще се обогатят с нови видове спорт, а училището от общинско ще бъде преобразувано в държавно. За новия план-прием се очаква повече деца да запишат плуване и волейбол, които сега са слабо застъпени в обучението, но имат широка популярност като спортове в Добрич.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*