Първо място в категория „Най-добър млад барман” „Джуниър Монин къп” зае Силвена Йорданова от Професионалната гимназия по туризъм в Добрич „ Пейо Яворов”. Призът е от престижно Национално състезание по барманство за професионалисти, което се проведе във Варна. Отличието автоматично изпраща добричлийката, като представител на България, на Световно първенство по барманство през декември в Париж.
Двама дванадесетокласници са представили добричката гимназия на престижното състезание – Силвена Йорданова и Аксел Хаджиибрям. И двамата са приготвяли безалкохолни коктейли. Силвена става победител, конкурирайки се с бармани -професионалисти.
Силвена ще представя националния отбора на България при участието си във Франция.
Тя сподели и съставките на коктейла, който й донесе победата в състезанието.
Ученици от Гимназията по туризъм в Добрич редовно участват в подобни състезания и получават заслужени награди. А с вече завършилите ръководството на училището поддържа добра връзка. Голяма част от тях са в чужбина, други работят в България. Ежегодно от гимназията излизат около 100 – 150 подготвени професионално кадри – готвачи, сладкари, бармани, сервитьори и др. 90 % от тях веднага си намират работа или продължават обучението си във висши училища, каза директорът на гимназията по туризъм „Пейо Яворов” Нели Апостолова.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*