Пети ден продължава безводието в част от най-големия добрички квартал „Балик”. Хората са принудени да носят туби с вода от километри за най-неотложните си нужди. След многобройните жалби до ВиК, без адекватен отговор, те потърсиха днес за съдействие кмета на Добрич и общински съветници.
Около 4000 души продължават да мизерстват след голямата водна авария в Добрич, оставила целия град без вода за 3 дни. Николай Петков живее на шестия етаж в блок 16 от 1994 година и споделя, че тук винаги е имало проблеми с водоподаването, но за не повече от 3 денонощия.
В квартала има много семейства с малки деца. Ситуацията е тежка и за пенсионерите. С изключение на неделния ден, когато Община Добрич осигури водоноски на няколко възлови места в града, алтернатива към днешна дата няма. Дежурните уверения на диспечера във ВиК са че се работи по проблема, а той е – авария на хидрофора в квартала, вследствие на голямата авария от петък.
Общинският съветник и юрист Михаел Игнатов предложи превантивна мярка срещу ВиК, чрез анексиране на договорите на абонатите. Санкцията за денонощие да е опрощаване на цялата предходна сметка на абоната, а за 12 часа – на половина. Гражданите могат да заведат искове и за имуществени вреди, причинени от дългото безводие, заяви Игнатов.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*