Няма финансова институция, която да отпусне кредит на Диагностично консултативен център 2 в Добрич. Това стана ясно по време на редовната сесия на Общинския съвет в града. Припомняме, че дружеството дължи на националната агенция по приходите около 1,5 млн. лв.
Съветниците на Добрич днес приеха годишния отчет и баланса за 2017 година на общинското дружество „Диагностично-консултативен център-II-Добрич”. Те поискаха да разберат защо не е реализирано тяхно решение от м.г. за оздравяване на дружеството, чрез заем от милион и 13 хил. лв.
Кметът Йордан Йорданов посочи, че до момента нито една финансова институция не е пожелала да отпусне заем на дружеството за погасяване на дълговете му.
Председателят постоянната комисия по бюджет и финанси излезе с конкретно предложение общината да апортира свой имот в капитала на ДКЦ 2, като гаранция за заема.
Божанка Вуцова обаче предложи колегите й съветници да се концентрират върху предмета на докладната, а именно – годишния отчет на дружеството, според който то излиза на печалба от над 100 000 лв. Кметът заяви, че оттук нататък ще се търси балансирано решение, което ще позволи бившата поликлиника да функционира нормално и да обслужва гражданите. Той поясни, че се водят разговори с НАП и след месец ще има яснота как точно ще се разплаща дружеството.

Категория:

НОВИНИ

Tags:

, , ,

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*