С първа копка днес беше даден старт на проект за рехабилитация на част от улица „6-ти септември”, в индустриалната зона на Добрич. Той е на стойност над 1,4 млн. лв. Проектът е от изключителна важност за развитието на местния бизнес, тъй като в района са обектите на десетки добрички фирми.
Строителните дейности по проекта стартират с около 9 месеца забавяне, заради процедури по обжалване на обществени поръчки пред Комисията за защита на конкуренцията.
Изцяло ще бъдат обновени пътната настилка и тротоарите на участъци с обща дължина над 1 км. Предвижда се изграждане на прилежащи паркоместа, монтиране на улично осветление. Проектът, стартирал в края на 2016 г. е със срок на изпълнение 24 месеца и трябва да приключи до декември тази година. Финансирането е 100% безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж”.
Част от фирмите в района работят за износ. Често посрещат и бизнес партньори от чужбина. Досега е имало само изкърпване и то рядко. Местният бизнес поиска от кмета и да се осигури по-добра пътна регулация, заради честите катастрофи. Една от идеите е оформяне на кръстовище. Кметът обеща, че до края на лятото ще се потърси решение и на този проблем.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*