В съботния 21 април, в 9.45 ч. започва Финалният етап на V-я Национален Преглед на Фолклорните Ансамбли на CIOFF® България, 2018 г. Община Добрич и ДТ „Йордан Йовков“ са едни от домакините за провеждането на този заключителен етап.
Една от основните цели на Националната Секция на CIOFF® България е да съхранява духовното и културно наследство чрез музика, песен и танц, както и да подкрепя дейностите на своите членове, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност и нематериалното културно наследство.
На този втори етап през 2018 г. ще бъдат определени носителите на званието „Представителен Фолклорен Ансамбъл на CIOFF® България”, които ще имат правото да участват в Международни Фолклорни Фестивали по света. Информация за резултатите от Финалния втори етап ще бъдат дадени по време на 19-та национална среща на CIOFF® през февруари-март догодина. Нашите ансамбли и индивидуални изпълнители се представиха достойно на миналогодишния Първи етап. Списъкът на всички класирани участници от Първия етап през 2017 г. е публикуван на сайта на организацията. От общината приканват добричлии да подкрепят с присъствието си нашите участници в събота. Входът е свободен.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*