Стартира операция на Пътна полиция „24 часа скорост“, утре от 6 часа на територията на цялата страна. Тя е заложена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция /TISPOL/ и аналогични проверки ще има на територията на целия Европейски съюз. Основната цел на операцията е контрол на скоростта, която е една от основните причини за тежки пътнотранспортни произшествия.
В специализираната операция на територията на област Добрич ще вземат участие служители от Районните управления в Каварна, Генерал Тошево, Балчик, Албена и сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР. Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите – членки на Европейския съюз.
Статистиката сочи, че през 2017 г. в страната превишената и несъобразена скорост продължава да е с най – голям дял за пътнотранспортни инциденти по вина на водачите.
Екипите на КАТ утре ще бъдат разположени в различни точки, като в рамките на 24 часа ще дежурят по график, публикуван на сайта на областната дирекция. Контролът ще се осъществява с мобилни и стационарни камери.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*