Изоставената сграда, за която наши зрители не веднъж алармираха, че привлича за опасни селфита деца и младежи, вече ще бъде изцяло реставрирана. Очаква се строителни дейности по нея да започнат в края на май, а до есента тя да възвърне автентичния си облик от 1928-ма година.
90-годишната сграда вече е собственост на дъщерна фирма за имоти на банка, която вече планира основна реконструкция. В началото на демократичните промени, сградата беше реституирана и продадена. Повече от 20 години обаче за нея не бяха полагани никакви грижи. Проектът за ремонта на бившия хотел „Москва“ е съгласуван и одобрен от Националният институт за недвижимо културно наследство още преди 2 години. Наети са проектанти от Велико Търново и фирма от Русе, която прави обследване на сградата и фасадата, по автентични снимки. То ще приключи до две седмици. След това предстои издаване на разрешително за строеж от общината и служебна проверка от Регионалната дирекция за национален строителен контрол.
На партера на обновената сграда ще бъдат обособени офиси, а на останалите етажи – апартаменти. Очаква се сградата да върне окончателно предишния си облик в края на есента.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Беше, като „разменна ммонета“ в ръцете на тъпия мангал-келифа… А сина му се криеше там да си бие весели инжекции…