15 абсолвенти от Випуск 2018 на Добруджански технологичен колеж – Добрич днес получиха дипломите си. Те са професионални бакалаври, преминали задочно обучение в три специалности: „Земеделска техника и технологии”, „Ремонт и експлоатация на транспортната техника”, “Ремонт и експлоатация на мехатронни устройства”.
Добруджански технологичен колеж – Добрич съществува от 30 години, а от 20 г. е част от структурата на Технически университет – Варна. През годините от учебното заведение са излезли 800 квалифицирани специалисти по електроника, автоматика, земеделска техника и други, уточни директорът на учебното заведение доц. д-р инж. Радко Михайлов. Випуск 2018 е с общ успех „много добър” 5. Има и един пълен отличник в специалността „Земеделска техника” – Донка Стоянова. Заедно с дипломата си тя получи и златна значка.Отличничката на випуска се очаква скоро да получи и диплома за висше образование по специалността „Публична администрация и мениджмънт”.
Директорът на колежа сподели, че отчита леко повишение на интереса към техническите специалности, но обясни защо не са във фокуса на младите, въпреки „глада” за такива кадри на трудовия пазар.
На тържествената церемония присъстваха представители на академичното ръководство на Технически университет – Варна, на местната власт и на Добруджански земеделски институт.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*