Нерешени с години проблеми тормозят живеещите в блок N 7 в квартал „Дружба 1”. Недоволството им е заради постоянното неглижиране на техните сигнали за нередности, свързани с недостатъчния брой контейнери за отпадъци, липсата на осветление в района и лошото състояние на пространството около блока.
Обитателите на блок N7 са се обръщали към Община Добрич няколко пъти за проблемите, които не могат да разрешат сами. Това са 52 семейства, които си плащат редовно данъците, а при нужда от помощ, нямат подкрепа. Единият проблем е хигиената в района. Недостатъчният брой контейнери за смет на практика, се оказва по-скоро замърсител. Те са 4, но два от тях са за разделно сметосъбиране и се ползват и от живеещите в съседния блок.
Официалният отговор на общината гласи, че съдовете са достатъчни. Труден е и достъпът до контейнерите за възрастните хора, а при дъждовно време газим в кал, жалват се жителите. Организират си сами уборки в района, тъй като вятърът разпилява торбички, кашони и хартии, най-често изхвърляни от близкия магазин.
Липсата на осветление около блока е другият проблем, за който няма дори отговор от местната власт.Жените се страхуват, когато се прибират в тъмните часове на деня. Тревога за живеещите в блока е състоянието на околоблоковото пространство. Теренът е разкривен, напукан, с пропадания на места или с остатъци от асфалт. Така влагата отива в избите и част от тях са периодично наводнени. И за трите проблема няма реакция от Общината. Сагата продължава от месец януари миналата година.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*