Обявеният вчера Национален протест на хората с увреждания се състоя. Недоволни от отношението на държавата към инвалидите се събраха днес и на центъра на Добрич. Организираното от сдружение „ХобиСклуб” събитие бе подкрепено и от другите организации на хора с увреждания и от граждани.

„Имам право на глас!”, „Имам право на заетост!”, „Имам право на образование!” бяха част от лозунгите, издигнати от хора с проблеми със зрението, слуха, опорно-двигателната система и други увреждания. Въпреки, че в късния следобед на 10 април стана ясно, че правителството се отказва засега от планираната реформа в ТЕЛК, хората излязоха и ясно заявиха, че няма да се откажат и ще защитават правата си.
Протестът се състоя и защото хората с уреждания настояват да им бъде позволено да бъдат пълноправни граждани на обществото.
Оставаме в протестна готовност, заявиха хората с увреждания.
В протестите в столицата и в страната днес се включиха хиляди членове на общо 20 национално представессни организации на хора с увреждания. Реформата, която вече е под въпрос, би довела до отнемане правото на инвалидна пенсия на 100-150 хиляди български граждани.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*