Проучване на нагласите на младите хора към здравословното хранене се извършва в Добрич. Представители на Националната мрежа на младежките центрове от Враца, Стара Загора, Пловдив и Добрич анкетираха днес клиентите на фермерския пазар, където се предлагат само естествени и био храни.
Анкетата включва различни въпроси, свързани със здравословния начин на живот. Идеята е, младежите да бъдат провокирани да обръщат повече внимание на начина си на хранене. Темата е актуална сред младото поколение. Голяма част от тях се интересуват от това с какво се хранят, споделя Стефани Станкова. Тя приветства идеята за проучването и признава, на нея не и достига време за спорт. В анкетата се включиха и възрастни. Обикновено те се насочват към полезните храни, едва след като имат здравословен проблем. Такъв е случаят и с дългогодишната готвачка Сийка Русева, която от месец преоткрива вегетарианската кухня.
След анализ на данните от анкетата, младежите изготвят програма за конкретни обучения и практически семинари за здравословно хранене. Те подготвят и младежки еко лагер през лятото по Северното Черноморие.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*