Три месечни наема като депозит ще заплащат предварително обитателите на общински жилища в Добрич. Това решиха на редовната си сесия съветниците на града, след дискусия, продължила час и половина.
Промените в Наредбата за реда и условията за настаняване под наем в жилища от общинския фонд на Добрич бяха внесени от кмета Йордан Йорданов. Основният мотив е, че голяма част от обитателите оставят след себе си дългове. В момента тече дело срещу общинската фирма „Жилфонд инвест” за 200 000 лева задължения към ВиК от наематели, които не са си плащали водата. Голяма част от съветниците поискаха по-нисък депозит от наем за 1 месец. Според администрацията обаче, мярката за тримесечен депозит е превантивна и социално допустима. Според друга промяна в Наредбата всички пълнолетни членове на домакинството на наемателя, вписани в Заповедта за настаняване, отговарят като солидарни длъжници.
С това общината наложи втори защитен механизъм срещу зачестилите случаи на неплатени наеми и консумативи на общинските жилища, и недобросъвестно отношение към поддържането и опазването им.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар