Хирургичното отделение в добричката многопрофилна болница е спасено – четирима от лекарите, които подадоха заявления за напускане, са ги оттеглили, след споразумение с ръководството на здравното заведение. През последния месец обаче са подадени множество нови оставки, а като мотив са посочени лични причини.
От петимата хирурзи, подали оставки преди месец, единствено д-р Свилен Чаушев няма да се върне на работа. Запазва се обемът на дейността в отделението, съобщи директорът на болницата д-р Трифон Йорданов. (След множество проведени разговори и отстъпки и от двете страни, се стигна до положителен резултат – оттегляне на подадените заявления за прекратяване на трудовите договори.)
Финансовият ресурс, който се освобождава след напускането на д-р Чаушев, ще бъде разпределен между останалите четирима титуляри и двамата специализанти в отделението. Д-р Трифон Йорданов допълни още, че и до този момент не е научил с какви мотиви е бил освободен от министъра на здравеопазването преди месец. Непосредствен риск от оголване има в кардиологично отделение, защото няма да могат да се изпълняват работните графици. Подобна участ очаква и други звена в болницата в Добрич.
Окончателното решение за освобождаване на сегашния изпълнителен директор и борда ще бъде взето от общото събрание на лечебното заведение на 12 април.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*