Нови спирки и промяна на маршрута на автобусна линия се въвеждат в Добрич по искане на гражданите. Новата транспортна схема е одобрена от общинска комисия с участието на представители на Агенция „Пътна инфраструктура”, Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” и браншови организации на превозвачите.
Промяната включва въвеждане на нови спирки: по линия №233 – „Братя Жекови“ по улица „Калиакра“, линия №304 -„РЗИ“ по бул. „Добричка епопея“, линия №306 – „ДГ 10“ по улица „Сан Стефано“ и спирка „Църква“ по улица „Христо Ботев“. Линия 302 е създадена през 2014 година, но досега е била неатрактивна за транспортните фирми, затова съществува само на хартия.
Новият маршрут обхваща спирки с по-голям пътникопоток. Очаква се така линията да е печеливша и да привлече превозвачи за изпълнението й. В момента се подготвя обществена поръчка за нея. В края на март предстои одобрение на новата транспортна схема и от Общинския съвет. Две седмици по-късно новите спирки ще са факт, а линия 302 – до 5 месеца, ако няма обжалване.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*