Има опасност снегът да срути покрива на Народно читалище „Йордан Йовков” в Добрич, докато процедурите за ремонт се бавят. За това алармира в Общински съвет секретарят на читалището Красимир Масурски.
Средствата за спешен ремонт на читалищния покрив, в размер на над 103 хил. лева, бяха отпуснати от Министерски съвет през ноември м.г. и преведени на общината месец по-късно. Масурски припомни, че още тогава е помолил общинската администрация да не се бавят с процедурите по обществените поръчки. Читалището кандидатства преди 5 години с проект за цялостна реконструкция и саниране, който с времето обаче пропадна. Според арх. Боян Коларов, изготвеният тогава проект за ремонт на покрива е остарял.
Оказва се и че проектантският екип не е получил парите си, въпреки, че ОбС отпуска 47 хил. лв. на читалището именно за това. Сега ще трябва този дълг да се плати с отпуснатите от МС средства. Какво ще може да се направи с остатъка, ще решат съветниците от ПК по устройство на територията в извънредно заседание.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*