Нови интензивни валежи от сняг и усилване на вятъра се очакват тази нощ в област Добрич. Заради опасността от навявания, пътищата от републиканската мрежа ще бъдат затворени, с изключение на направлението Добрич – Варна.
За усложняване на метеорологичната обстановка в област Добрич съобщават от Националния оперативен център към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.
През изминалата нощ 11 екипа на пожарната с 32-ма души, са оказвали помощ на бедстващи в 20 направления в областта. От преспите са извадени 65 души, а съвместно с Областно пътно управление са евакуирани още 12 пътници. Последният дежурен екип на пожарната се е прибрал в 4,30 часа тази сутрин. Днес специализираната техника на добричката служба беше подсилена с амфибия от Велико Търново, изпратен е и допълнителен Ен Тел Бе от Варна. Областният щаб за защита заседава и този следобед.
Във всички 8 общини на област Добрич е обявена дървена ваканция. Продължават аварийните дейности за възстановяването на тока в 10 села, десетки други остават без вода. От областния щаб призовават добруджанци да не предприемат пътуване, ако не е наложително.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*