Капиталовата програма на Община Добрич беше актуализирана със 145 000 лв на днешното заседание на Общински съвет. Средствата ще бъдат използвани за преасфалтиране на улица в кв.Рилци и за благоустрояване на малки обекти с участие на граждани и фирми.
100 000 лева ще могат да бъдат усвоени през 2018 година по Програмата за реализация на благоустройствени мероприятия върху обекти – общинска собственост, с участие на местното население. Решението бе взето при актуализацията на Капиталовата програма на редовно заседание на Общинския съвет.
Съветниците решиха финансовото участие на кандидатите в реализацията на дейностите да не е по-малко от 50 процента от общата стойност на обекта. Ако финансирането е в по-голям размер, това ще носи предимство на кандидата.
Капиталовата програма бе актуализирана с още 45 000 лева. Те ще са собственият принос на Общината по проект за канализация в кв. „Рилци“.
Средствата ще бъдат изразходвани за възстановяване на асфалтовата настилка на улица „Момин проход”, в участъка между улиците „Александър Батемберг“ и „Владая“.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*