Магията на фолклора завладя добричии в събота вечер. Шоуто „Вечер на народната музика с Петър Ралчев и приятели“ ще се помни дълго.
Почитателите на фолклорната музика в Добрич станаха част от грандиозно шоу на виртуози на музикални инструменти и изпълнители. Събитието беше открито от Мая Бърдарова – организатор на „Вечерта на народната музика с Петър Ралчев и приятели“.
Маестро Петър Ралчев – Магьосникът на акордеона, както го наричат музикантите с невероятната си техника и артистизъм доказа за пореден път, че е неоспорим талант и виртуоз на световно ниво.
Във „Вечер с Петър Ралчев и приятели“ се включиха китаристът Ангел Димитров, за него казват, че владее еднакво добре тамбурата и китарата. Обича да преплита фолклора с модерните тенденции и работи с други жанрове музика, особено с рок.
Недялко Недялков – ярък представител на новото поколение български кавалджии, отворени към световната музикална култура, Пейо Пеев един от най-големите гъдулари в България и Салиф Али, който показа на добричката публика, какво е да си виртуоз на ударни инструменти.
Публиката завладяха очарователните гласове на добруджанката Ваня Вълкова и Таня Маринова.
Специално участие взе и акордеонистът Серджиу Попа – роден в Молдова, който от 16 години живее в Канада и представя българския фолклор.
Магията на българският фолклор беше поднесена от най-добрите музиканти – виртуози. Те показаха модерно звучене на фолклорна музика преплетена с други жанрове – едно незабравимо преживяване за гостите на събитието, което ще се помни дълго.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*