Затруднено е движението по пътищата в добричко, но единствената затворена отсечка е Тервел – с .Кочмар, като се ползва обходен маршрут през с. Коларци. По пътя Добрич – Кардам движението е ограничено за автомобили над 12 тона. 70 машини обработват и почистват републиканските пътища. Няма населени места без ток и вода. Седем общини в област Добрич обявиха дървена ваканция, заради лошото време. Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед, с която обявява за неучебни дните 27 и 28 февруари. Причините са очакваното продължително застудяване и невъзможността отоплителните инсталации в училищата да постигнат необходимите температури. В някои общини неучебен ще бъде и 1-ви март. Единствено в община Балчик до този момент не е обявена ваканция.
Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич има готовност да настани до 50 пациенти на хемодиализа и родилки, до стабилизиране на обстановката. Осигурени са топлина и храна, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Трифон Йорданов.
Дирекция „Инспекция по труда“ – Добрич напомня на работодателите, че трябва да предприемат специални мерки за опазване живота и здравето на работещите. При работа на открито такива могат да бъдат промяна на работното време, въвеждане на по-чести почивки, осигуряване на подходящо работно облекло, на предпазни средства и помещения за възстановяване. Трябва да бъде осигурено наблюдение или средства за комуникация с работещите на открито на изолирани работни места, както и медицинска помощ.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*