Благотворителен бал организира най-младото добруджанско читалище „Добрич 2017” . Настоятелството му избра за свой официален празник 1-ви март – Ден на любителското художествено творчество. На този ден ще се проведе и инициативата.
Звездата на вечерта ще е народната певица Калинка Вълчева, съобщи Николай Нейчев – председател на читалището. Проф. д-р Стефка Оникян, Ирина Желева – сопрано, Пламен Желев – пиано, са част от изпълнителите. Участие ще вземе и камерна група при ансамбъл „Добруджа“. За любителите на джаза ще гостува проф. д-р Стефка Оникян. Участие ще вземе и първия творчески колектив на читалището групата „Singind River“.
Част от средствата от благотворителната инициатива ще бъдат използвани за ремонт на сградата, в която ще се помещава читалището – бившето СУ „Дора Габе“. Предстои Общинският съвет на Добрич да разгледа предложението. Ще бъде сформирана певческа школа, в която проф. д-р Стефка Оникян ще води майсторки класове два пъти годишно. Ще бъде възстановен й фестивала „Пеещото езеро“. Ще бъде създадена школа за духови инструменти и първия в страната детски биг бенд. Ще има библиотека, галерия, звукозаписно студио, езикова школа и спортни дейности. Елитни преподаватели ще водят обученията.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*