Многопрофилната болница в Добрич ще вложи над 70 хил. лв. за закупуването на нова медицинска апаратура. Финансовото състояние на държавното дружество към момента е стабилно, но разходите нарастват, особено през зимните месеци. Очакванията са да бъдат отпуснати повече средства за здравното заведение след подписването на националния рамков договор.
По предварителни данни, добричката болница приключва финансовата 2017 година на печалба около 3000 лева. Окончателният доклад ще бъде готов до края на март. Дружеството е успяло да задели средства и за нова техника, въпреки нарастващите разходи за остарелия сграден фонд, ток и газ. Ще бъдат закупени още 2 монитора за регистрация на детски сърдечни тонове при бременни и родилки. В процес на договаряне е лапароскопски инструментариум от висок клас за отделенията по гинекология и хирургия. Продължава и обновяването на различни отделения, като детското.
От ръководството на болницата очакват и 8-те общини, чиито пациенти обслужва здравното заведение, да подпомагат дейността му, за да остане финансово стабилно.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*