Голяма част от добричлии искат да бъдат монтирани камери в детските заведения в града. За да се случи това обаче те трябва писмено да заявят това. В тази връзка Община Добрич е провела анкетно проучване. Резултатите от него показват, че първоначално всички родители са дали съгласие, но в последствие променят решението си.
За видеонаблюдение в детските заведения настояват все повече родители в страната. Това се случва след серия от случаи на насилие в забавачниците. Родителите настояват за изграждане на системи във всяко помещение, като идеята е камерите да излъчват онлайн с индивидуална парола за достъп за семейството на всяко дете. Голяма част от добричлии също подкрепят искането.
За да бъдат монтирани камери обаче, родителите трябва да подпишат съгласие. В тази връзка Община Добрич е направила анкета.
Мирен протест „Не на насилието в детските градини, ясли и училища“ ще се организира в цялата страна. В Добрич той ще се проведе на 16 февруари. Основно искане ще е, поставянето на камери за видеонаблюдение в детските заведения.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*