Община Добрич ще реализира проект под наслов: „Хлябът, който ни свързва“, съвместно с историческия музей и художествената галерия в града. Предвидени са изложение на хляб и хлебни изделия, експериментални работилници, флашмоб „Да замесим заедно” и танцов спектакъл „Приказка за хляба”.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на „Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.“ на Национален фонд „Култура“. Общата му стойност е 20 000 лева и предвижда организирането и провеждането на еднодневен празник на хляба, който ще се състои на 19-ти май, на пл. «Свобода».
Експерименталните работилници обхващат отношението на хората в Добруджа към хляба от праисторията до наши дни. В работилница „Съвремие” акцентът е приложно изкуство, създадено от основните съставки на хляба – брашно и вода.
Освен в работилниците, всички желаещи могат да се включат и във флашмоб „Да замесим заедно”, чиято идея е, че общото благо може да бъде постигнато само с колективните усилия на всеки един от нас. В програмата са включени още музейни куест-турове и тематични посещения в галерията.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*