Общината ще ремонтира част от тротоарите в Добрич. Това ще стане със средства от капиталовата програма, която беше приета на заседанието на общински съвет. Планираните средства в Програмата за капиталовите разходи на Община град Добрич за 2018 г са в размер на 67 657 876 лева. Най-сериозен дебат по време на заседанието предизвика въпросът кои тротоари да бъдат ремонтирани. За тази цел са заложени 600 000 лева.
В крайна сметка от списъка беше премахнат тротоарът по бул.“Добруджа“ – от ул. „Иларион Макариополски“ до ул.“Отец Паисий“, защото не е достатъчно натоварен, а на негово място бяха включени пешеходните части по улиците „Максим Горки“ и „Кирил и Методий“. Ремонт ще бъде извършен още на часто от улиците „Независимост“, „Славянска“, „Цар Петър“ и „Дунав“.
По капиталовата програма ще бъдат изградени спирки в жк. Иглика и по ул. Батовска, вместо по ул. Отец Паисий – до пазара, тъй като от Лайънс клуб са изявили желание да спонсорират изграждането й.
Програмата предвижда още за нови алеи в Гробищен парк – Добрич 200 000 леваа, а за изграждане на паркинг „Кооперативен пазар“ 130 000 лева.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*