65 участници са заявили желание да се включат в 24-то издание на борсата за семена и посадъчен материал на Добрички панаир, която ще се проведе от 30-ти януари до 3-ти февруари в комплекс „Простор”, в Добрич. За първа година интерес към мероприятието проявяват фирми занимаващи се с биопродукти.
Акцент в предлагането на традиционните за изложението продукти тази година са етерично маслените култури. Ще бъде предложен разсад от лавандула, маточина, валериана, розмарин, риган и девесил. Очаква се засилен интерес от страна на румънски посетители, където тепърва започва масово засаждане на лавандула.
Включват се и нови фирми, които предлагат минерални торове. По-необичайното е, че изложението предизвиква вниманието на много биопроизводители.
За първи път на изложението ще се представят още фирма за здравословни хранителни добавки от естествени продукти и производител на био вино от малини и череши. Ресторантьори ще презентират биохраните в съпътстващи дегустации по време на панаира. Целта е производителите да осъществят директен контакт с клиентите. Нетрадиционно за това изложение, ще бъде представена и селскостопанска техника. През петте дни земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2018 г.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*