При съвместна акция на горските стражари и служителите на МВР в Добричко са съставени 30 акта и 15 констативни протокола за притежаване на незаконно добити дърва за огрев. При извършените проверки са участвали мобилни контролни екипи на Североизточно държавно предприятие, служители на горските стопанства в Добрич и Ген. Тошево, на Регионалнат дирекция по горите – Варна и на полицията. При извършените тази седмица проверки на територията на с. Стожер са съставени 12 акта и 6 констативни протокола. Установени са общо 12 куб. м дърва за огрев от цер и ясен, които са без задължителната по закон маркировка.
10 куб. м дървесина без съответната маркировка и документи са констатирани и при съвместните проверки в кв. „Изгрев” в Добрич. На нарушителите, в чиито дворове са установени дървата, са съставени 18 акта и 9 констативни протокола.
От СИДП напомнят, че извършването на сеч, товаренето, транспортирането, разтоварването, придобиването, съхраняването и преработването на дървесина без разрешение се наказват от закона с глоба от 50 до 3000 лв.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*