Вече седмица жителите на генералтошевското село Люляково са без вода. Хората са принудени да пълнят и носят туби от чешмата с изворна вода в центъра на селото.
Кметът на селото Генади Димитров подава сигнал във ВиК и до кмета на община Ген. Тошево още в петък сутринта. Отговарят му, че работят по отстраняване на проблема, който се оказва сериозен. Оказва се, че 600-те души, които живеят тук са изключително търпеливи хора. Андрей е от Москва, но предпочита да живее тук заради прекрасния климат. За него е непонятно защо ВиК не отстранява аварии в почивни дни и защо ако нещо може да бъде поправено от трима души, с цената на тяхното неудобство, хиляди са оставени да страдат.
Андрей Козовлев:
(Най-големият проблем с който се сблъскваме тук е неритмичното и некачествено водоподаване. В началото ми беше много странно, но вече започвам да свиквам.)
Робърт е от Шотландия и споделя, че при тях авариите се отстраняват в рамките на 2 часа.
Робърт:
(Ние плащаме за вода, но не ни доставят вода. Мой приятел тук не си плати за 2 месеца и го отрязаха – не е проблем, защото и без друго няма вода.)
Жителите на Люляково многократно са правили подписки – техни жалби са разпратени до всички отговорни институции в страната, но решение на проблема няма.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*