Представители на протестиращите срещу увеличението на цената на водата в Добрич се срещнаха днес с ръководството на ВиК Добрич. Единственият положителен за тях резултат след двучасовите разговори беше обещанието за нова среща в по-широк мащаб, на която да получат конкретни отговори за оздравяване на дружеството.
Намаляване на загубите на вода и повишаване на събираемостта на таксите за ВиК услугата са основните приоритети на водния оператор, заявиха от борда на директорите. Вече е направена оптимизация на персонала. Предприети са стъпки за спиране на кражбите, а некоректните платци са дадени на съдия-изпълнител. На основния въпрос: какви стъпки ще предприеме ръководството за оздравяване на дружеството, което е затънало в дългове от над 30 млн. лв., отговор не беше даден. Така гражданите излязоха от срещата объркани и неудовлетворени.
Областният управител Красимир Кирилов, който също присъства на срещата, обеща да стане домакин на широко обществено обсъждане по поставените от гражданите въпроси.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*