Окончателното решение за новата цена на водата в добричко ще бъде взето след обществено обсъждане в града. Това ще стане след 7-ми февруари, когато се очаква становището на Комисията за енергийно и водно регулиране. Междувременно добричлии отново излизат на протест в неделя.
Протест срещу увеличението на цената на водата и с искане за широко обществено обсъждане на проблемите на „В и К” – Добрич организира на 21 януари Гражданска инициативна група. Организаторите припомнят, че миналата неделя бе открита подписка с искания да не се вдига цената на водата, за оставка на шефа на „В и К” и членовете на борда на директорите, която е подкрепена от над 1100 граждани. Цената от 3,28 лв. на кубик е предложена за комплексната услуга на ВиК, а не на водата, подчерта отново Гикински и заяви, че по-голямата част от разходите са за отвеждане и пречистване. Въпреки това тя не е окончателна.
Ръководството на ВиК – Добрич ще реши каква ще е окончателната цена, съобщи изп. директор на дружеството Тодор Гикински.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*