Пътищата в област Добрич вече са проходими при зимни условия, съобщават от Областния щаб за гражданска защита. Все още няма ток в 52 села, а множество населени места, вкл. и Добрич са с нарушено водоподаване.
95 населени места останаха без ток, а много повече и без вода, заради липсата на електроенергия в помпените станции. Мокър сняг, дъждове и силен вятър с пориви на места до 86 километра в час предизвикаха множество аварии по електропреносната мрежа. 32 машини почистваха републиканската пътна мрежа, но заради навявания бяха затворени главните пътища Добрич – Варна и Добрич – границата с Румъния при село Кардам. Над 30 автомобила останаха 6 часа в капан на пътя Добрич-Варна, заради аварирали тирове. По пътя Добрич – Албена, около село Славеево заради двуметрова пряспа закъсаха линейка с болен за хемодиализа и 10 автомобила. В община Генерал Тошево се образуваха 4-метрови преспи и закъса автобус с пътници.
В Добрич паднали дървета и клони нанесоха щети върху автомобили, но пострадали хора няма. Всички общини мобилизираха наличната си техника за почистване на общинските пътища, с изключение на Крушари, където се оказа, че нито един снегорин не е в изправност.
Обстановката в региона постепенно се нормализира. Екипите на Енерго Про продължават да отстраняват повреди по съоръженията, но на места работата им е затруднена от паднали дървета и закъсали автомобили.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*