Две интересни събития с испански привкус ще се състоят на 23 януари в Добрич. Ще бъде представена фотодокументална изложба „Селски жени” и ще се състои органов концерт на испанска църковна и дворцова музика 16-18 век“ на проф. д-р Джудит Елвия Гарсия Мартин. Събитията се организират от Научноинформационен център „Българска енциклопедия” при БАН и добрички образователни и културни институции.
На 23 януари, от 10 часа, в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ ще бъде представена дейността на Научноинформационен център „Българска енциклопедия“ от д-р Ралица Гелева. Събитието ще бъде съпътствано от откриване на изложба от архива на Рут Андерсон.
Същия ден, от 18.30 часа, в концертна зала „Добрич“ ще започне органов концерт „Небето и земята. Испанска църковна и дворцова музика 16-18 век“
Проф. Джудит Елвия Гарсия Мартин преподавател в Университета на Саламанка. Има диплома по история на изкуството, степен по музикология, магистър по испанска музика и майстор по музикална терапия. В програмата са включени изпълнения на орган от 7 известни и двама анонимни испански композитори. Входът е свободен.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*