Няма научни доказателства, че имунизациите водят до аутизъм. На фона на върлуваща епидемия в съседните ни държави, ваксината остава най-доброто средство да се предпазим, заявяват специалистите.
Твърдението, че има връзка между аутизма и прилаганите у нас ваксини не е достоверна. Всеки може сам да се запознае със съдържанието им на сайта на Агенцията по лекарствата. Обхватът на имунизираните срещу морбили деца се отчита на тримесечие. За 9-месечието на 2017 г. в област Добрич са ваксинирани между 87 и 94% при различните набори, което е под препоръчителното от Световната здравна организация – 95 на сто. Основният проблем е миграцията на децата. В 90% от случаите заболяването протича без усложнения, но в останалите 10 – има много тежки странични ефекти, а 1% от случаите завършват със смърт. На фона на този риск имунизацията е най-добрият начин да се предпазим. Затова специалистите съветват родителите, които не са ваксинирали децата си или не си спомнят дали са го направили, да потърсят личния си лекар. Ваксината е безплатна, но задължителна и ако не бъде приложена, родителите подлежат на санкция.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

2 коментара

  • Момчил 2 години ago

    Съвременната медицина е на едва 60-70 години и лекарите образовани в съвременните университети са пропити с разбирания от химията и химическата индустрия. Колко още деца трябва да се токсицират необратимо, за да се осъзнаят че истинската медицина е на хиляди години, а я наричат нетрадиционна, коя според вас е Традиционната. Сещайте се колко и ние сме с променено съзнание . Време е да си изясним понятията, ако искаме да излезем от Матрицата.

  • Иванова 2 години ago

    Колко точно научни статии и трудове вие прочетохте ?
    Супер несериозно в пет реда да обобщавате проблем, който учени , заинтересувани и пострадали с години проучват. Има тонове информация в подкрепа на факта, че ваксинацията /моля, не я наричайте имунизация/ отключва заболявания в аутистичния спектър !