Повече средства за спорт, възстановяване на фестивал и два нови музикални конкурса поискаха добричлии при обсъждането на Бюджет 2018. Постъпиха предложения за благоустрояване в кварталите и нови повдигнати пешеходни пътеки.
Бюджет 2018 бе представен от кмета Йордан Йорданов и заместник-кмета по финанси Елка Димова пред общински съветници и граждани. Той възлиза на 57, 6 млн. лв., като местните приходи са 40%, а останалите средства – държавна субсидия. На обсъждането постъпиха предложения от присъстващите граждани. Станислав Илиев предложи увеличение на средствата за спортните клубове над предвидените в проекта 650 000 лева. За възстановяване на музикалния фестивал „Пеещо езеро“ в парка през лятото призова Николай Нейчев. За трите идеи общо са необходими 10 000 лева, уточни той.
Постъпиха предложения за обогатяване на квартални детски площадки, изграждане на повдигнати пешеходни пътеки около училища и поетапно преминаване към изцяло разделно сметосъбиране в Добрич. Гражданите могат да изказват мнения, и предложения за проектобюджет 2018 г. до края на тази седмица. Всички препоръки ще бъдат включени при гласуването му на следващата сесия на ОбС.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*