Рекорден брой смелчаци скачаха тази година за Богоявленския кръст в морска Добруджа. Необичайно топлото време позволи и на много гости да наблюдават на живо надпреварата от бреговете край Балчик, Каварна, Шабла и Крапец.
Трийсет мъже се хвърлиха след кръста във водите край морска гара в Балчик. Най-възрастният сред тях беше 58-годишният Ангел Димитров, който скача за 16-ти път и в половината от тях е стигал пръв до светинята. Най-младият беше деветокласникът Валентин Андреев. За Богоявленския кръст тази година се пребори 25-годишният военен Адриан Костов. Младият мъж посрещна победата с удовлетворение и чувство за хумор. Той беше благословен от балчишките свещеници и награден от кмета Николай Ангелов.
Рекорден брой участници имаше и в Шабла – 16 момчета се надпреварваха в изваждането на кръста, като най-бърз се оказа 18-годишният Павел Йорданов. В Крапец 30-годишният Васил Атанасов спечели надпреварата с още 8 мъже, а в Каварна сред седмината смелчаци пръв беше 35-годишният Момчил Белчев.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*