Кабинетът Борисов даде надежда на тошевци за спиране на концесията за добив на газ в Добруджа. На среща с министър-председателя бяха обсъдени резултатите от проведения местен референдум и желанието на хората правителството да се съобрази с него.
Три последователни срещи проведоха вчера в столицата кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров и председателят на Инициативния комитет против добив на газ Атанас Атанасов. Първата е била с министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът и неговият екип са поели ангажимент в най-скоро време да бъде намерено адекватно решение на казуса. Местната делегация е запознала обстойно министрите на енергетиката, на околната среда и на земеделието с несъответствията на доклада за ОВОС на кандидат – инвеститора и са изразили своето безпокойство за еко системите и земеделието при евентуален добив на газ. Министерството на енергетиката няма да предприеме никакви действия по издаване на търговско откритие за добивни дейности в блок „Добрич“ преди окончателно решение по Оценка на въздействие върху околната среда от екоинспекцията във Варна. Очаква се това да стане до края на март.
Атанасов заяви, че оставят институциите да работят спокойно в рамките на този разумен срок, но предупреди, че няма да чакат решението до безкрайност.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*