Спортното училище в Добрич връчи днес годишните си награди. Постиженията на възпитаниците му през отминаващата година са впечатляващи, което го нарежда в шестицата на България по брой медали.
Най-добрите спортисти за 2017 година на училище „Георги Стойков Раковски” бяха наградени днес. Общият брой на медалите от държавни и международни първенства, спечелени от възпитаниците на общинското училище са 56, а над 100 са тези от различни турнири в България и съседните държави.
Призовите позиции са 10, но заради равен брой точки, бяха наградени 15 ученици. Най-многобройно представителство имат трениращите борба. За спортист на годината беше избран дванайсетокласникът Панайот Димитров, завоювал трето място на Олимпийски игри за хора с увреден слух, в кат. 57 кг.
След него се наредиха осмокласникът Димитър Янков, вдигане на тежести и 19-годишнитте хандбалисти Илиян Денев и Донислав Димитров. Представителят на Министерството на младежта и спорта Анелия Синабова връчи наградата на треньора на годината – Петър Петров от клуба по борба „Добруджански юнак”.
В отборното класиране първо място заеха юношите старша възраст на колоездачен клуб „Добрич 1905”. Бяха връчени и поощрителни награди.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*