На последното за тази година заседание на Общинския съвет в Добрич ще бъде разгледана актуализация на бюджета с близо 900 хиляди лева за 2017 година. Тя се налага от настъпили промени в приходите и разходите на общината. Предложението ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет в Добрич на 19 декември.              55 000 лева повече са необходими във връзка с увеличението на месечното възнаграждение на председателя на местния парламент и на общинските съветници от 01.06.2017 година. Сумата от 573 264 лева е била изплатена на Производителна кооперация НАРКООП „ Възход”, по образувано от Районния съд в Добрич изпълнително дело срещу общината, заради което е подписано извънсъдебно споразумение.
Планираните средства в бюджета за 2017 г. за храна в детските градини също трябва да се завишат с 200 000 лева. Нарастването на средствата в детските градини се дължи на нови разпоредби, касаещи храненето, както и покачването на цените не само на хранителните продукти, но и на съпътстващите ги разходи.
Увеличението на разходната част на бюджета изисква увеличение и на приходната част, затова се предлага актуализация и в тази част по няколко направления.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*