Млад добрички предприемач е създал уникално производство на ръчно изработени елхови играчки. Неговите украшения се разпространяват в цялата страна и в съседна Румъния. В своеобразната работилница на Дядо Коледа кипи трескава подготовка за рождественските празници.
Александър Димитров се създава цех за изработване на елхови украшения и играчки преди 5 години. Преди това внася гирлянди от Китай, но ниското качество на азиатската стока го води до идеята сам да се заеме с производство. Всяко стъклено украшение за коледното дръвче, което се изработва тук е уникално. Често има и специални поръчки, което прави отговорността пред клиента по-голяма, но пък и удовлетворението от работата расте. Неговата украса е разпознаваема върху всяка елха. Василка Мирчева се занимава със стъкларство от 58 години. За нея в професията вече няма тайни и работи с огромно удоволствие. Елена Колева се занимава с това едва от 4 месеца и споделя, че в началото й е било трудно, но сега удовлетворението от интересната работа надделява. Ваня Русева е художник и по образование и по душа. За декорацията на елховите играчки разчита основно на въображението си.
Модерните играчки са с герои от анимационни филми и комикси. Поръчковите обикновено са с надписи и снимки на любими хора, а отскоро и на домашни любимци, споделя влюбената в работата си Ваня. Последен писък на модата в стъклените украшения са светещите в тъмното надписи.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*