Общински фонд „Здраве“ ще помага за решаването на проблема с недостига на медицински кадри в Добрич. В него ще се генерират средства за допълнително финансово стимулиране и за битови придобивки на лекари е мед. сестри. Това реши с пълно единодушие местният общински съвет на свое редовно заседание.
Предложението беше внесено от общинския съветник от ПП „Атака” Атанас Атанасов, който подчерта, че идеята е възникнала още преди години. Днес обаче, нуждата от медици в добричката болница е крещяща.
Той подчерта, че на следващ етап от фонда може да бъде подпомагана и доболничната помощ.
Настъпил е моментът, когато общинският съвет трябва да обърне внимание на проблема, призова преди гласуването директорът на МБАЛ – Добрич д-р Трифон Йорданов. Той отбеляза, че здравното заведение заплаща пътни и квартирни разходи на медиците, привлечени от други области и има нужда от допълнително финансово подпомагане.
Общинските съветници гласуваха единодушно за създаването на фонд „Здраве“. Сформирана беше временна комисия, която ще изготви правилник за работата и устройството му в рамките на 1 месец.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*