Сериозен ръст на туристите отчитат тази година в община Каварна. Една от основните причини за това е подобряването на инфраструктурата в крайбрежната зона. Вече има идеен проект за площада до плажа в морския град. Очаква се неговата реализация.
202 хиляди нощувки са реализирани в община Каварна до 31 октомври т.г. За сравнение за цялата 2015-та те са 153 хиляди, а миналата година – 197 хиляди. Броят на туристите пък се е увеличил почти двойно – от 24 хиляди преди година на 42 хиляди от 1 януари досега. И докато българските туристи запазват своя относителен дял, то чужденците, особено от Източна Европа, се завръщат. Очакванията за повече поляци са свързани с побратимяването на Каварна с град Старе Бабице. Нещо повече, оттам в ранна пролет се очаква група инвеститори с интерес към курортната зона на добруджанския град.
Увеличаването на туристите събужда и проблеми, които досега не са съществували, като липсата на достатъчно паркоместа. В новия проект за крайбрежната зона е предвидено и това, съобщи Нина Ставрева.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*