Над 2 200 подписа са събрани само за 2 седмици и от инициативен комитет „Против добива на газ в Община Генерал Тошево“. Жители на региона са против инвестиционното предложение на „Русгеоком БГ“. От днес започват публични обсъждания на доклада за оценка на въздействието върху околната среда.
9 пyблични oбcъждaния на доклада за оценка на въздействието върху околната среда към инвecтициoннoто пpeдлoжeниe „Разработване и усвояване на находище „Спасово” в блок „Добрич”, което включва четири участъка на територията на областта ще се проведат през следващите 2 седмици в населени места в Община Генерал Тошево. Активисти авансово запознаха местните жители с негативните последици от евентуална 35-годишната концесия и се обявиха против какъвто и да било начин на добив на газ в Добруджа.
От Инициативния комитет искат спиране на концесията, за което са подели подписка. Очаква се ОбС-Генерал Тошево да ги подкрепи с декларация през тази седмица. Атанасов призова местните жители да участват в публичните обсъждания, за да изразят отрицателното си становище.
Публичните обсъждания с участието на инвеститора „Русгеоком БГ“, представители на Общинска администрация-Генерал Тошево, Варненската Екоинспекция, граждани и заинтересовани страни, започват от днес и ще продължат до 28 октомври.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар