Нов модерен център за природоматематически дисциплини беше открит днес в Средно училище „Св. Климент Охридски” в Добрич. Той е финансиран със 150 000 лева от програма „Училище на бъдещето” на Фондация „Америка за България”, 30 000 лева от Община Добрич и 25 000 лева от дарения.

Не, това не е час по музика, нито по цирково изкуство. Това е час по физика, в който се изучава електропровидомстта на течностите, чрез затворена електрическа верига. Необичайният урок се случва в един от кабинетите на новия интерактивен център по точни науки в у-ще „Св. Климент Охридски”.
Училището се преборва за финансиране в конкуренция с други 280 учебни заведения в страната. Центърът е изграден за 2 години и вече разполага с 5 модерни кабинета по математика, биология, химия и физика, 2 хранилища и нови фоайета, с подобаващо обзавеждане и техническо оборудване.
Гостите – представители на местната власт, регионалния образователен инспекторат и фондацията, лично се включиха в някои от уроците по математика, проследиха част от експерименталната и практическа работа в кабинета по химия и дори лично демонстрираха музикалните си умения.

 

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*