Областна администрация Добрич спечели на последна инстанция делото за държавен терен, представляващ брегоукрепително съоръжение Дамба и крайбрежна алея в град Балчик. Подобен съдебен спор се води и за два имота под Чиракмана в Каварна. Пред приключване е делото за земята под скандално известната вила на братя Павлови в защитена местност Яйлата.
Областният управител на Добрич защити интересите на държавата пред Върховен касационен съд, като спечели на последна инстанция делото за имот от над 5 дка в Балчик. Съдебният спор е от 2010 година, когато имотът е актуван като публична общинска собственост.
Освен това, хидротехническото съоръжение е строено в продължение на години с държавни средства. Тепърва ще се установява какви обекти са изградени върху него и дали са законни. Подобен казус има и в община Каварна.
Освен това, имотите са разположени върху античното селище Бизоне. Върху единия от тях вече е изградена фабрика за преработка на миди. Очаква се становището на Апелативния съд. На последна инстанция е делото за земята в защитена зона Яйлата, където братя Павлови издигнаха бетонен строеж, а през 2015 година бяха принудени да го премахнат. Областна управа предстои да докаже, че и този терен е държавен.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*