Всички свидетели по делото срещу общинският съветник Атанас Атанасов вече са разпитани. Поради отсъствие на един от експертите то беше отложено за 13 ноември.
Окръжен съд – Добрич разпита петима свидетели по дело за причинена по непредпазливост смърт при катастрофа.  Подсъдим по него е общинският съветник Атанас Атанасов от Добрич, срещу когото е повдигнато обвинение за това, че на 1 юли 2015г. е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 73-годишен велосипедист от Добрич.
Припомняме, че ход на делото беше даден 19 юли тази година. Подсъдимият не се призна за виновен. Според обвинителния акт, автомобилът се движел по бул.„Добруджа“, в посока от кв.„Рилци“ към Добрич, като произшествието е станало непосредствено след навлизането в града и преди Т-образното кръстовище. По същото време, по ул.„Хан Тервел“ в посока към същото кръстовище, по път без предимство, се движел пострадалият велосипедист. След като подсъдимият забелязал колоездача, който пресичал отдясно наляво булеварда, предприел свиване на волана за управление наляво, но не успял да предотврати произшествието. След инцидента той незабавно подал сигнал на телефон 112.
Делото се разглежда по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Поради отсъствието на един от експертите то беше отложено за ноември, тъй като по настояване на защитата съдът допусна изслушването на вещите лица, изготвили експертизите да стане в едно съдебно заседание.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*