28 проверки в магазини за дрехи втора употреба в Добрич са извършили инспектори от РЗИ. На 5 от тях е с преустановена дейността, утоняват от инспекцията.
Инспектори от РЗИ – Добрич се натъкнали на нарушения в 5 магазина за дрехи втора употреба. Те установили, че търговците предлагат за продажба дрехи за деца до една година, обувки, бельо и детски играчки, които са забранени с наредба за здравните изисквания. Спрямо тях са предприети мерки за административна принуда, съобщават от здравната инспекция. Издадени са предписания за спиране на продажбите на забранените стоки втора употреба, които са на обща стойност 5071.21 лв. Разпоредено е унищожаване ли пренасочване на установените забранени стоки. Връчени са и 5 акта за установените нарушения.
От представените документи за обработка на дрехите пък, става ясно, че тя е правена предимно извън територията на страната. В един от обектите е представено удостоверение, в което не е вписан използвания дезинфектант и метода на прилагане. За отстраняване на нередностите е издадено предписание, което ще бъде проконтролирано, уверяват от РЗИ.

 

 

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*