Интерактивен студентски семинар за Първата световна война в Дом-паметник „Йордан Йовков“ в Добрич привлече десетки младежи в културния институт. Идеята е на Регионалния исторически музей и е част от проект за изграждане на мрежа за презентиране на културното наследство на Дунавския регион.
Целта на интерактивния семинар е младите хора, да бъдат провокирани към размисъл за мира и войната, за общочовешките ценности, за бъдещето на наследеното от епохата. Осем ерудирани специалисти в областта на културното наследство от Първата световна война изнесоха интересни факти свързани с историята ни от този период. Българските военни гробища от Първата световна война в Македония представи Иво Антонов, директор на Дирекция „Социални дейности“ в Министерство на отбраната.
Студенти от Висшето училище по мениджмънт и Педагогическия колеж към Шуменския университет в Добрич се включиха в семинара.
Бяха представени още теми за отвлечените добруджанци, недвижимото културно наследство като неизползван ресурс за туризъм и др. В края на събитието гостите проследиха постановка в шест сцени по Йовкови произведения на трупата „Артисти със сребро в косите“.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*