Около 200 хиляди лева е заделила Община Добричка за аварийно изкърпване на общинските пътища в селата преди настъпването на зимата. Подготвени са и договорите за зимно поддържане, които предстои да бъдат сключени с изпълнителите.
4 фирми са спечелили обществените поръчки за зимно поддържане и почистване от сняг в Община Добричка. Това стана ясно на заседанието на местния парламент, където беше гласувана нова наредба за управление на общинските пътища. Общинският съветник Павел Костадинов припомни тежката зимна обстановка от началото на тази година.
Кметът Тошко Петков увери, че общината е готова за зимата, тече и подготовка на машините за почистване на улиците във всяко населено място. Очакванията са тази година да има по-добра координация с областна управа, която отговаря за републиканската мрежа. В подготовката за снежни дни, общината започва изкърпване на междуселските пътища.
Новата наредба за управление на пътищата предвижда и емитиране на общински облигации за финансиране на програмата за рехабилитация на уличната мрежа.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*