Слаб интерес към кариерното развитие в държавните и общински институции в Добричко. Този извод направиха от местната дирекция на Бюрото по труда. В същото време две национални програми предлагат работа за младежи – „Старт в кариерата” и „Родители в заетост”. Първата е ориентирана към висшисти до 29 години, а втората към родители с малки деца и стартира за първи път.
До 9-ти октомври в Бюрата по труда се приемат документи на младежи с висше образование за участие в Програма „Старт в кариерата”. Тя предоставя възможност за 9-месечен стаж по придобита специалност в централни институции, министерства агенции, областни и общински администрации. Местата за територията, обслужвана от бюрото по труда в Добрич са 28.
До дни предстои стартирането на проект „Родители в заетост” по Оперативна програма „развитие на човешките ресурси”.
Одобрените работещи родители могат да получат грижа за децата си до 18 месеца, а тези, които в момента на кандидатстване нямат работа, ще могат паралелно да ползват детегледач до 4 месеца и посредничество за заетост от Бюрото по труда. Заделените средства по програмата са около 20 млн. лв. и от нея ще могат да се възползват 1500 души.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*