Добричкият окръжен съд иска отнемане на над 150 000 лева от бивша съдийка, осъдена за подкуп. Делото се гледа в Добрич тъй като всички съдии от Окръжен съд – Варна са си дали отвод.
Добричкият Окръжен съд гледа дело, образувано по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу бившия председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова.
Комисията иска отнемане на сумата от 153 548 лева от бившата съдийка, която има осъдителна присъда за подкуп от 2015 година. Според нея Цветкова най-вероятно е извършвала престъпна дейност в предходен период, докато е заемала длъжността „съдия”. Твърди се, че липсват установени законни източници за придобиването на сумата, тъй като има несъответствие между доходите и разходите на семейството й. Бившата съдийка оспорва иска и посочва, че парите са придобити от трудови правоотношения, получено дарение и наследство, продажба на два леки автомобила.
По време на делото в Добрич съдът определи да бъде извършена проверка на имущественото състояние от 20 май 1991г. до 31 декември 2008 година и назначена съдебно-техническа експертиза за определяне на пазарната стойност му стойност.
Анелия Цветкова беше призната за виновна в искане и получаване на подкуп от 10 000 лева през юли 2008 година, за да разреши административно дело в полза на трето лице.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*